Wilfrid Lupano

Bir çok çizgi roman albümü ve serisine imza atmış bir çizgi roman senaristi olan Wilfrid Lupano 1971'de Fransa'nın Nantes şehrinde doğsa da çocukluğunu Pau'da ailesinin çizgi roman koleksiyonuyla iç içe geçirdi. Geniş hayalgücünü ve yazma yeteneğini her şeyden önce frp oyunlarına olan sevgisine bağlayan Lupano, edebiyat temel eğitiminin yanı sıra bir yıl Sorbonne'da felsefe okudu. Senaristlik kariyerine başlaması ise öğrencilik yıllarında geçimini sağlamak için çalıştığı barda tanıştığı Roland Pignault ve Fred Campoy ile birlikte yaptıkları Little Big Joe serisiyle oldu.

2001 yılında yayınlanan bu serinin ardından senaristliğe devam ederek Alim le tanneur, Azimut gibi serilerle büyük başarı yakalayan Lupano, aralarında Hartlepool Maymunu ve Un océan d'amour gibi ödüllü kitapların yanı sıra Les vieux fourneaux gibi çok satan serilerin de olduğu yirmiden fazla esere imza atmıştır.

Fransa hükumeti tarafından 2019'da kendisine verilen “Chevalier des arts et des lettres” nişanını hükumet politikalarından utanç duyduğu gerekçesiyle reddetmiştir.

Top